//add the div of the direct button reservation

Over onze camping

Welkom bij minicamping de Wetterspetter

Op de camping kunt u genieten van de rust en de ruimte van het Friese platteland. Er zijn namelijk ruime staanplaatsen en schone sanitaire voorzieningen, die goed worden onderhouden. De kleinschaligheid en de karakteristieke 150 jaar oude boerderij met zijn ruim boerenerf, waarop  verschillende activiteiten zijn te beleven, maakt de camping zeer in trek voor jong en oud. Naast de camping ligt de nabij gelegen haven met open verbinding naar het Heegermeer, van waaruit men via het water diverse meren en watersportsteden en -dorpen kan bereiken. Ook kan hier gezeild of andere watersportactiviteiten worden beoefend. Tevens is hier een kleine plas waar de kinderen met veel plezier in kunnen zwemmen en zeilen met kleine bootjes.

Door de twee  grote campingvelden met de ruime staanplaatsen kunt u volop genieten van uw caravan, camper of tent.
Tevens zijn er verharde staanplaatsen die het terrein gebruiksvriendelijk voor campers maakt.

Verder bent u op de camping op het juiste adres om een boot te huren en meteen te gaan varen op het open vaarwater in Zuidwest Friesland. 

Graag tot ziens,
Familie Aukes

Eigen tent of caravan

Tijdens het kamperen op de camping kunt u genieten van de rust en de ruimte van het Friese platteland. Het unieke van kamperen in een tent of caravan is dat u geheel één bent met de natuur. Het is misschien een primitieve manier van vakantie vieren, maar in Nederland een van de meest populaire vakantie mogelijkheden. Op de Wetterspetter zijn verzorgde campingplaatsen die verschillen van beschut liggend achter de bomen tot uitzicht op het platteland vanuit uw caravan of tent. De afstanden van de ruime campingplaatsen staan plaatsen zijn ongeveer 10 bij 10 vierkante meter, waardoor u genoeg ruimte heeft voor uw tent of caravan. Door middel van de plattegrond kunt u zelf uw eigen locatie om te kamperen op de camping uitkiezen.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Tentenveld op het Friese Platteland 

Het tentenveld op de Wetterspetter is een ideale plek om je tent neer te zetten voor een fijne vakantie. De 10 plaatsen op het tentenveld liggen aan de rand van de camping en geven uniek uitzicht over het Friese platteland. Er zijn verschillende stroomaansluitingen aanwezig, maar niet voor alle plaatsen. 

Het tentenveld ligt op het zuiden, waardoor je de zon mooi ziet opkomen. Als je geluk hebt, staan de paarden in het weiland te grazen naast de camping. Vindt u het heerlijk om met uw eigen tent op vakantie te gaan op een apart tentenveld? Dan zouden wij een plek op het tentenveld adviseren.

Verharde camperplaatsen in Friesland

Het kamperen met een camper in Nederland is in opkomst. Op onze camping zijn verharde staanplaatsen die het campingterrein gebruiksvriendelijk voor campers maakt. Het is ook mogelijk om op het onverharde terrein te kamperen met uw camper, indien het weer dit toelaat.  De camperplaatsen zijn voorzien van 6 ampère stroomaansluiting.

Tevens bevat de camping een Camperservice plek. U kunt hier gratis vuil water af voeren, chemische toilet legen en eventueel schoon water bijvullen.

Vorige slide
Volgende slide

Trekkershut (4 pers.) 

Op onze camping vind je twee trekkershutten, elk geschikt voor vier personen. Deze hutten zijn ideaal voor korte weekendjes weg of langere verblijven, perfect voor een rondreis per fiets of boot bijvoorbeeld. De trekkershutten zijn klassieke houten blokhutten met een oppervlakte van 20m².

Wat kun je verwachten van onze trekkershut? Elke hut is voorzien van een kleine keuken waar je kunt koken en er is stromend water aanwezig. Binnen vind je een eettafel met stoelen, en buiten staat een picknicktafel voor gezellige buitenmaaltijden. Er is geen toilet aanwezig in de hut, maar op korte loopafstand kunt je gebruik maken van het nette sanitaire gebouw. 

Te boeken vanaf 2 dagen. Er zijn uitzonderingen mogelijk. Je kan dan het beste telefonische contact met ons zoeken: 06-23796120

De trekkershut moet schoon en opgeruimd achter worden gelaten. Eindschoonmaak kosten zijn € 10,- en is verplicht.

Let op: de eerste foto is genomen van de camping waar we de blokken in 2024 vandaan hebben gehaald. Bij ons op de camping is geen tegelterras, maar staat de picknicktafel gewoon op het gras. 

Optioneel: Er kan een extra bed toegevoegd worden, zodat de blokhut door 5 personen kan worden gebruikt. 

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Verhuur caravan

Wilt u met het gezin op vakantie, maar heeft u zelf geen caravan of tent? Gaat u met een groep op vakantie en heeft u geen kampeervoorziening? Dan is de Knaus huurcaravan voor 5 personen van minicamping De Wetterspetter de ideale oplossing.

De  caravan is 5.55 meter lang en heeft een Grada voortent. De voortent is voorzien van een houten vloer, waar een zitlocatie met tuinmeubelen is gecreëerd. De caravan heeft een ronde zitgelegenheid, die om te bouwen is tot een 2 persoonsbed. Aan de linker zijde zit een keukenblad met een wastafel, een gasfornuis met 3 pitten en een koelkast. Aan de rechterzijde is een wasgelegenheid met een chemisch toilet. Het tweede gedeelte van de caravan kan worden afgesloten met een schuifwand. Deze ruimte bevat een stapelbed en een 3 persoonzithoek, die tot een 1 persoonbed kan worden verbouwd. Door diverse bergruimtes kunt u al uw materialen makkelijk opbergen.

Er zijn alleen kussens aanwezig. Dekbedden, dekens , handdoeken en theedoeken moeten worden mee genomen.

In het voor- en naseizoen kunt u de caravan een weekend, lang weekend, midweek en week boeken. In het hoogseizoen is de caravan alleen per week te huur, waarbij de wisseldag op vrijdag is.

Bekijk direct de tarieven:

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw vakantie te boeken op minicamping De Wetterspetter. Dit kan via het aanvraagformulier op de website, telefonisch of per mail. Wilt u een specifieke plaats reserveren? Kijk dan eens op de plattegrond. Mocht u vragen hebben over de tarieven, dan kunt u contact met ons opnemen.

Scroll naar boven