//add the div of the direct button reservation

De Friese Meren

De Friese Meren

Ontdek tijdens het kamperen de Friese Meren vanaf onze minicamping

Wie aan Friesland denkt, denkt aan water. En wie aan water denkt, denkt aan de Friese Meren. In het hart van de Friese Meren vindt u onze minicamping. Een unieke campinglocatie waar we trots op zijn. Ga vanaf de camping via de (water)wegen van het mooie landschap op ontdekkingsreis naar de Friese meren.

V

Welke meren zijn er in Friesland?

Het waterrijke landschap telt vele meren en poelen. Deze meren liggen met name in het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. In de omgeving van de camping liggen 24 wateren die allemaal met elkaar in verbinding staan. Het Heegermeer is het meer waar de minicamping aan ligt (In het fries zeggen we Hegemer Mar). Dit meer is direct verbonden met de Fluessen en via een kleine aftakking ook naar de Morra. Andere bekende namen zijn het Sneekermeer, het Tjeukemeer, Langweerderwielen en natuurlijk het IJsselmeer.

Welke watersport dorpen liggen aan de Friese Meren?

De mooie authentieke Friese watersportdorpen en steden zijn vanaf de camping eigenlijk niet te missen. In het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland bevinden zich 7 van de 11-steden en meer dan 100 gezellige dorpjes. De 7 steden in de regio van de camping zijn: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hinderlopen, Workum en Bolsward. Echte karakteristieke watersportdorpen die tijdens u verblijf een bezoek waard zijn: Woudsend, Heeg, Langweer, Balk, Gaastmeer en Lemmer. Elke stad of dorp heeft zijn eigen authentieke karakter. Ga opzoek naar de gezellige straatjes, de mooiste grachten en de oude stadspoorten. Bekijk welke routes het beste bij jou passen: Fietsroutes, Vaarroutes, Wandelroutes of Autoroutes. Ook zijn er speciale wandelroutes voor de 7 Elfsteden. Deze zijn te vinden bij de receptie van de minicamping

V

Varen over de meren

De Friese Meren zijn niet in één dag te ontdekken. Er zijn verschillende manieren hoe u dit kan doen. Via het water is waarschijnlijk de mooiste manier om er achter te komen wat Zuidwest Friesland allemaal te bieden heeft. Neem uw eigen boot mee en toer eindeloos over de meren, door de vaarten en langs de steden en dorpen. Bent u niet in het bezit van een boot? Huur dan eventueel een sloep, zeilboot, kano of SUP via onze bootverhuur.

Fietsen of wandelen

De Friese Meren zijn niet alleen te ontdekken door de watersporter. U kunt namelijk ook fantastisch wandelen en fietsen langs de meren. Ook op deze manier ziet u een bijzondere verbinding tussen de Friese Meren, het landschap, de authentieke Friese Elfsteden en de pittoreske (watersport)dorpen. Maak gebruik van de verschillende routes zoals wandelroutes, fietsroutes, vaarroutes of autoroutes. Op de receptie van de Wetterspetter zijn deze routes ook te vinden, maar vindt u ook verschillende wandelroutes door de Elfsteden.

Actieve watersporter

Houdt u meer van een sportieve vakantie en gaat u een beetje actie niet uit de weg? Dan zijn er tal van watersport mogelijkheden om maximaal te genieten van de Friese Meren. Maak gebruik van de wind en ga windsurfen, wingen of zeilen met een polyvalk of een laser. Houdt u nog meer van snelheid en heeft u een speedboot, ga dan lekker waterskiën of wakeboarden. De camping grenst namelijk aan het hardvaargebied van het Heegermeer. Ook om te kitesurfen zijn er tal van mogelijkheden in de omgeving.
Scroll naar boven