//add the div of the direct button reservation

Routes

Ga op ontdekkingstocht door Zuidwest Friesland met de verschillende routes

Gaat u met de fiets, de auto, te voet of met de boot op pad? Door de uiteenlopende mogelijkheden, is er voor een ieder wat te ontdekken vanaf onze minicamping. De verschillende routes brengen u door het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Maak gebruik van de onderstaande fietsroutes, vaarroutes, wandelroutes of zelfs de autoroutes. Door de unieke locatie van De Wetterspetter, zijn er tal van mogelijkheden om optimaal te genieten van de weidse landschappen en de Friese Meren.
Bent u al nieuwsgierig geworden? Alle routes zijn goed beschreven door VVV Waterland van Friesland. Zij hebben de mooiste routes door Friesland voor u uitgezocht en uitgewerkt. Alle routes kunt u downloaden of uitprinten. Verder is er bij de receptie op de minicamping ook de mogelijkheid om de routes nogmaals door te nemen.

Bent u niet in het bezit van een fiets of boot? Dan kunt u mogelijk gebruik maken
van de bootverhuur of de fietsverhuur op minicamping De Wetterspetter

V

Fietsroutes

Vanaf de minicamping fietsend langs de mooiste fietsroutes van Friesland.

Als u naar Friesland op vakantie gaat, dan raden we u aan om de fiets mee te nemen. Fietsen is namelijk de populairste activiteit tijdens het kamperen. In Zuidwest Friesland kunt u fantastisch fietsen. Friesland is zelfs meerdere keren uitgeroepen tot beste fietsprovincie van Nederland volgens het landelijke Fietsplatvorm.
Fiets door de Gaasterlandse bossen en pittoreske stadjes die u onderweg tegenkomt. Denkend aan bijvoorbeeld Sneek, Ijlst, Sloten, Stavoren en Workum. Maar vergeet ook zeker niet langs de Friese Meren te toeren, die u automatisch weer lijden naar de mooie authentieke Friese watersportdorpen. U gaat ze tijdens
de verschillende fietsroutes vanaf minicamping de Wetterspetter allemaal tegen komen. Doe een bakje koffie of maak gebruik van de verschillende pontjes die u op de routes vindt. Laat u dus verrassen door de verscheidenheid van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland.

Bent u niet in het bezit van een fiets? Maak dan gebruik van de diensten van Mous Fietsverhuur in Balk. Zij brengen de fiets voor u bij ons op de camping.

Vaarroutes

Start u vaarroute meteen vanaf onze minicamping

De minicamping bevindt zich in het hart van de Friese Meren. Iets wat onze camping locatie uniek maakt en daar zijn we trots op. Zoals u misschien wel weet, bestaat Zuidwest Friesland voor een groot gedeelte uit water. Hierdoor zijn alle Friese steden met elkaar verbonden. Door de eindeloze mogelijkheden van vaarroutes door Zuidwest Friesland, kunt u maximaal genieten van de watersport. De steden als Sneek, Sloten, Stavoren, IJlst en Workum zijn gemakkelijk te bevaren vanaf de camping. Maar ook de vaarroutes door de Luts zijn erg populair. Bezoek watersportdorpen als Heeg, Woudsend, Balk en Langweer met de boot of kano. Onze minicamping ligt aan verschillende vaarroutes en door de eigen haven op 200 meter van het Heegermeer, is er eigenlijk geen beter punt om te starten. De vaarroutes kunt u met uw eigen boot doen, maar er is op de camping ook een mogelijkheid om een sloep, kano, SUP of polyvalk te huren. Start vanaf de camping en laat u verrassen door al het moois wat u tegen komt. Kies één van de vele vaarroutes van VVV Waterland van Friesland en u kan de hele dag lekker vertoeven op het water.

V

V

Wandelroutes

Vanaf de minicamping fietsend langs de mooiste fietsroutes van Friesland.

Wandelpaden zijn er genoeg in Friesland. Het Friese platteland en het vergezicht hiervan, is bij veel toeristen wel bekend. Denkend aan wandelroutes in Friesland, wordt dit vaak geassocieerd met bijvoorbeeld de IJsselmeerkust en de Friese Meren. Maar in Zuidwest Friesland is niet alles vlak. De Gaasterlands bossen, z’n 10 kilometer van de camping, is on-Fries glooiend. De mooiste wandelingen vind u misschien wel hier, door bijvoorbeeld het glooiende Rijsterbos. U kunt ook vanuit het bos doorlopen naar de oevers van het IJsselmeer of de keileembult van het Mirnser klif. Gaasterland is de vreemde eend in de bijt, maar dat maakt de afwisseling van het waterrijke Friesland misschien nog wel leuker. Door de verschillende wandelroutes die het VVV Waterland van Friesland heeft gemaakt, kunt u verschillende landschappen doorkruisen en genieten vanaf de camping in het Nationaal Landschap van Zuidwest Friesland. Op excursie met een privé gids? U kan een excursie boeken en met een lokale ambassadeur van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland op pad gaan. De gidsen nemen u mee in het landschap en geven een unieke ervaring. Een bezoek met maximaal 4 personen is zelfs gratis. Wilt u met een grote groep op pad? Dan kunt u een excursie boeken via de website van Nationaal Landschap Friesland. Voorbeelden hiervan:

Solex, E-chopper, motor en autoroutes

Ga voor die bijzondere ervaring en kies een unieke autoroute in Friesland

Soms heeft u gewoon geen zin om tijdens u vakantie actief bezig te zijn. Dan is een van deze routes misschien wel voor u weggelegd. De routes begeleiden u door het waterrijke gebied van de Friese Meren. Sla af en toe af naar een stad en rijdt dan langs de oude stadspoorten, de mooiste grachten of de gezellig straatjes. Elke stadskern heeft weer wat anders te bieden. Op deze manier ziet u in een vrij korte tijd de verscheidenheid die het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland te bieden heeft.

De ANWB heeft de Friese Meren autoroute uitgekozen als nummer 3 van mooiste autoroutes van Nederland. Ook zij vinden de rol van het water in Zuidwest Friesland adembenemend. En wanneer u een van deze routes gaat rijden, gaat u dat vast beter begrijpen. Bent u al nieuwsgierig geworden naar de verschillende routes? Bekijk dan welke autoroutes VVV Waterland van Friesland voor u heeft
ontwikkeld.

Wilt u nou echt een bijzondere ervaring. Kijk dan eens op de website van Solex verhuur Friesland in Harich. Dit bedrijf ligt ongeveer 6 kilometer van onze camping vandaan. Als u hier voor kiest, dan gaat u dat niet snel meer vergeten. De familie Wunderink staat namelijk bekend om het tip top verzorgen van een unieke dag. Op het bedrijf zijn verschillende verhuur mogelijkheden:

V

Scroll naar boven