//add the div of the direct button reservation

Omgeving Woudsend

Omgeving Woudsend

Ontdek het karakteristieke watersportdorp Woudsend

Het plaatsje Indijk, waar de camping zich bevindt, ligt op 4 kilometer afstand van het fraaie watersportdorp Woudsend. Vroeger was Woudsend een welvarend dorp en er gaan zelfs geruchten dat het te arrogant was voor Stadsrechten. De schoonheid van het rijke handelsverleden is goed bewaard gebleven. De combinatie van 19 oude steegjes, de kerken, een houtzaagmolen, een korenmolen en verschillende gerestaureerde panden, maken Woudsend tot een authentiek watersportdorp.

V

Waarom is Woudsend een watersportdorp?

Woudsend bevindt zich midden in het watersport hart van de Friesland. Net als omringende dorpen, ligt Woudsend in het Friese Meren gebied. Het dorp is verbonden met verschillende populaire wateren zoals het Slotenmeer en het Heegermeer, waar onze camping ook aan grenst. Door het dorp loopt de vaart genoemd de Ee die de verschillende wateren met elkaar verbind. Het oude dorp ligt op de westelijke oever. Het is rond de Midstrjitte en Iewâl een compact geheel van kleine huizen die dicht op elkaar staan en Woudsend tot een intiem kleinstedelijk geheel maken.
Gratis aanmeren
Bij de jachthaven De Rakken, vindt u een nieuwe passantenhaven speciaal voor dagtoeristen met een boot.

Wat is er in Woudsend te doen?

Molens

De trots van Woudsend zijn de molens: Houtzaagmolen de Jager aan de Ee en Korenmolen ’t Lam meer gelegen in het dorp. Beide molens zijn nog in werking en elke zaterdag zijn ze geopend voor publiek. In de Houtzaagmolen wordt nog op een traditionele manier boomstammen verzaagd tot planken. In de Korenmolen wordt biologisch graan uit de regio gemalen en verwerkt. De winkel van de Korenmolen is geopend op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

V

Rondvaart met Ús Edse"

Wilt u kennis maken met Woudsend vanaf het water? Dan is een rondvaart met “Ús Edse” zeker een aanrader. Doormiddel van een vaartocht in een prachtig oud mini-skûtsje, ontdekt u de oevers van Woudsend. U komt langs de Molens, Kerken, Historische panden en het nabijgelegen Natuureiland de Gouden Boaiem (bodum).

De vaart toch duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 10,- per persoon en kinderen tot 12 jaar betalen € 5,-. Voor meer informatie kunt u de website bekijken van rondvaard Woudsend of langs gaan bij de VVV locatie van Woudsend.

Schema afvaarten vanaf mei 2023:

Schema afvaarten juli en augustus:

11-stegentocht

Zwerf door de stegen van Woudsend

Je kan tijdens het slenteren door de stegen van Woudsend gebruik maken van de 11 stegentocht. Het dorp bezichtigen op deze manier is zeker de moeite waard.
Ontdek de oude verhalen die bij het centrum van Woudsend horen. Deze staan aangegeven op borden die zijn opgehangen op de punten die u terug kan vinden op de route. De route is ongeveer 2.5 km lang en de folder van de ’11-stegentocht Woudsend’ kunt u vinden bij de receptie van onze minicamping.

 Ook is de route online te vinden via de website van de 11-stegentocht.

Boerenmarkt

Divers aanbod van (verse) streekproducten

Houdt u van lokaal en gezond eten? Dan is het bezoek aan de boerenmarkt in Woudsend echt een aanrader. In de maanden juli en augustus wordt er in Woudsend op donderdag een boerenmarkt georganiseerd. De dorpsmarkt met diverse marktkramen is van 11:00 tot 17:00 geopend. Er is een gevarieerd aanbod aan (verse) streekproducten te koop die veelal van het Friese platteland komen. Kon lekker proeven en kom achter de herkomst. Of koop een duurzaam product, gemaakt met liefde en passie voor het vak. Denkend aan houtenproducten, kussens, vachten
en cadeauartikelen

Scroll naar boven