//add the div of the direct button reservation

Nationaal Landschap Zuidwest Friesland

Nationaal Landschap Zuidwest Friesland

Ga op ontdekkingsreis door het meest diverse landschap van Nederland

Sinds 2005 heeft de Zuidwesthoek van Friesland een unieke status gekregen. Het is namelijk één van de 20 nationale landschappen in Nederland geworden. Deze unieke status heeft het mede te danken door de enorme diversiteit van cultuur
en landschap typen. Onze minicamping bevindt zich ook in dit fantastische natuurlijke landschap. 

Rondom de camping zijn 4 verschillende typen landschappen. Op de website van Nationaal Landschap Zuidwest Friesland vind u enorm veel info, hieronder hebben we dit kort samengevat. 

Bezoekerscentrum Mar en Klif

Het bezoekerscentrum in Oudemirdum is eigenlijk het beginpunt van uw reis door het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. In het bezoekerscentrum Mar en Klif gaat u terug in de tijd. Hoe kan het eigenlijk dat Gaasterland zo mooi glooiend is? Waarom zijn er eigenlijk zoveel Friese Meren in dit gebied? Kom erachter wat de ijstijd voor de natuur heeft betekend. Maar ook hoe de enige kliffen van Nederland zijn ontstaan. Ook leert u hoe de mens zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld in het Friese landschap. Door de verscheidenheid van de natuur is er ontzettend veel te leren voor jong en oud. Het bezoekerscentrum Mar en Klif is dan ook een echte aanrader om meer informatie te winnen over dit onderwerp.

Waarom is het bezoekerscentrum Mar en Klif zo in trek voor kinderen?

Voor de kinderen is de tentoonstelling ingericht met toffe activiteiten. Van de glijbaan gaan in de ijsgrot tot braakballen uitpluizen en nog veel meer. Ga op speurtocht en kom achter alle vragen die verscholen zijn in het bezoekerscentrum. Wilt u daarna echt de natuur in, dan is dat op verschillende manieren mogelijk. Het bezoekerscentrum heeft een kleine heemtuin met verschillende biotopen en wilde planten. Verder zijn er in de omgeving van Oudemirdum tal van wandelroutes voor kinderen, zoals bijvoorbeeld het kabouterpad. Voor meer informatie kunt u gebruik maken van de website van het bezoekerscentrum Mar en Klif. Maar er zijn meer mogelijkheden om het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland vanaf de camping te ontdekken. Doe dit bijvoorbeeld met:

1. De verschillende fietsroutes die dwars door de verschillende
landschappen gaan 

2. Ga met een van de 150 privé gidsen de natuur in en ontdek
geweldige wandelpaden. Boek (gratis) een activiteit met
maximaal 4 personen en ga op pad. Maak op deze manier kennis
met de unieke plekjes van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland

3. Of pak de boot en volg één van de mooie vaarroutes 

V

Ontdek op welke manier jij het Nationaal Landschap wilt ontdekken

Scroll naar boven